Ide og motivation  
Design og farver  
Stilperioder  
Kultur og samfund  
Materialer til tøjfremstilling  
Redskaber til tøjfremstilling  
Teknikker til tøjfremstilling  
Indkøb og forbrug  
Fremstillingen  
Folkekunst  
Folkedans og tøj  

På trøjerne kunne der være meget flotte håndsyede knapper, som possementmageren lavede. Possementknapper findes i mange forskellige mønstre, og de blev brugt på dragter fra 1700-tallet både på landet og i byen. Den sekstakkede stjerne var meget almindelig.

 

Possementmageren var den håndværker, der fremstillede bånd, agramaner, snore og kvaster og f.eks. knapper, der var dækket med et syet, væveagtigt mønster. Possementmageren brugte silke-, uld-, bomulds- eller metaltråd. Possementer blev fremstillet i mange forskellige teknikker f.eks. syning, knytning, fletning, knipling m.m.

 

Possementer stammer fra Orienten, hvor de kendes fra assyriske relieffer fra år 900 f.v.t. Atikkens grækere og romerne brugte possementer. I senmiddelalderen bredte denne dekorationsform sig blandt overklassen i Europa og frem til ca. 1910 har utallige possementer været anvendt som pynt på dragter, sadler, hovedtøjer og dækkener på vogne, på uniformer og i boliger. Fra slutningen af 1800-tallet – klunketiden - kender vi utallige possementarbejder.
  Råvaren
  Selvforsyning
  Væveren
  Skrædderen og sypigen
  Tekstiltrykkeren
  Farveren
  Broderitegneren
  Kniplersken
  Possementmageren
  Nålemageren
  Kappekone
  Vask og vedligeholdelse
  Belysning